- هدایت اتوماتیک ادوات کشاورزی
کنترل اتوماتیک وسایل نقلیه روی زمین در سالهای بسیار یک هدف بوده است. کنترل برتر برای وسایل فردی واتواتیک کردن وسایل گوناگون تقاضاهای بی شماری دارند، وسایل هوشمندی که راننده ، تنها مقصد رادر آنها برنامه ریزی می کند، وسایل راهسازی که بطور اتوماتیک جاده ها را می سازند. بزرگترین تقاضا در مورد کنترل اتوماتیک می تواند وسایل کشاورزی باشدکه تنها در تصمیم گیریهای سطح بالا از یک عامل انسانی استفاده می کنند. عملیات کشاورزی می تواند یک عملیات سخت وکسل کننده باشدساعات طولانی کار درزمانهای برداشت، مه آلود بودن وگردو خاک در هنگام عملیات و... عواملی هستند که استفاده از کنترل اتوماتیک را در وسایل کشاورزی توجیه می کند.استفاده از گیرنده GPS می تواند در سه مرحله باشد.:
1- راننده برای کنترل از یک نمایشگر گرافیکی استفاده می کند
2- راننده تنهادر تصمیمات سطح بالا، به کنترل اتوماتیک کنترل می کند.
3- راهنمای خودکار وسیله چندبن ساعت بدون مداخله کار خواهد کرد.
استفاده از این سیستم به معنی حذف کامل راننده نیست. در سیستم های جدید از امکانات GPS ودید ماشین vision mchine به طور همزمان استفاده می شود.این سیستم هر بار ادوات را در مسیر دلخواه قرار داده وهدایت می کند.ازیک طرف هدیت اتوماتیک موجب کاهش سختی کار وزحمت برای راننده می شودوبه اواجازه می دهد تمام وقتش را صرف کنترل وتنظیم وسیله نماید و این باعث کاهش هزینه ، افزایش کیفیت کار زراعت می شود. ازطرف دیگر انجام شدن کاررا بصورت دقیق وبهینه در طول روز ودر سراسر مزرعه تضمین می کندوباعث کاهش هزینه ،افزایش راندمان محصول وسود بیشتر می شود.
2- خاک ورز عمق متغیر:
در رلوش خاکورزی مرسوم عمق شخم درطول وعرض مزرعه یکسان بوده، اما عمق لایه سخت وفشرده خاک از یک ناحیه به ناحیه دیگر در مزرعه معمولا تغییر می کند. در روش خاکورزی دقیق عمق شخم در هر ناحیه از مزرعه بر اساس عمق سخت لایه خاک شخم زده می شودکه این امر موجب کاهش مصرف سوخت وتوان مصرفی می شود. در خاکورزی دقیق، خاکورز عمق متغیر یا با استفاده از حسگرهای در حال حرکت عمق سخت لایه را تشخیص می دهدیا از سیستم نقشه مبنا اسفاده می کند. در سیبستم نقشه مبنا، اول با استفاده از فروسنج مخروطی نقشه مقاومت خاک زمین مرجع تهیه وعمق کار خاکورزی بر اساس آن تغییر داده می شود. برای این منظور یک دستگاه فروسنج مخروطی پشت تراکتوری مجهز به سیستم موقعیت یاب جهانی به منظور تهیه نقشه تغییر پذیری مکانی مقاومت خاک ویک دستگاه خاکورز عمق متغیر مجهز به سیستم موقعیت یاب جهانی ساخته شده است. در حین حرکت تراکتور، رایانه محل دستگاه را از GPS دریافت کرده واز طریق سیستم کنترل آن نقشه مقاومت خاک موجوددر رایانه عمق خاکورز را از طریق سستم کنترل آن به مقدار مورد نظر می رساند.
3- کوددهی-سمپاشی با آهنگ متغیر:
استفاده از این فناوری بازده مصرف کود وسم را افزایش داده و میزان آلودگی محیط زیست را توسط مواد شیمیایی کاهش می دهد. این روش در سه راستای متفاوت زیر اقدام می کند: